ריקי לוי דינר

ריקי לוי דינר

טור אישי על הורות, זהות, נשיות, וכל מה שנוגע בבטן הרכה שלנו.

לכניסה



עוד באו-מאמא


שומרים על המשקל בחנוכה

הידעתם? במהלך חג החנוכה הישראלי מעלה בממוצע - 2 ק"ג. בשתי סופגניות קטנות יש כמות כפולה של שומן לעומת סופגנייה אחת גדולה


סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון


חנוכה הוא חג חורפי וביתי. שני אלה הם מרכיבים בעייתיים כשחושבים על ירידה במשקל. בחורף, אנו נמצאים יותר זמן בבית כיוון שלא מתחשק לצאת לקור ול"רטוב" בחוץ, ומכיוון שכך, נטייתנו היא לחפש משהו "מעניין" במזווה ובמקרר. אנו אוכלים יותר ומוציאים פחות אנרגיה- הפוך למגמות הרצויות.

במהלך חג החנוכה הישראלי מעלה בממוצע - 2 ק"ג.

 

כד השמן הקטן שהספיק להדלקת המנורה למשך 8 ימים באורח נס, גזר עלינו לאכול מאכלים המטוגנים בשמן במשך 8 ימים: סופגנייה ממוצעת מכילה 500-600 קלוריות ולביבה ממוצעת מכילה 150-200 קלוריות.

  ההמלצות לרוב הן לבחור סופגנייה אחת בכל ימי החג, להתענג עליה ולזכור שלכל השאר יש טעם דומה והמון קלוריות.

 
כיצד נעבור את חג החנוכה בשלום:


·       להדלקת הנרות ניתן להכין פשטידת ירקות, לביבות אפויות של ירקות, מרק ירקות, סלט ירקות ולקינוח- תפוח עץ אפוי או סלט פירות מעניין. יתכן שאלה ימנעו מאיתנו לאכול את המאכלים המסורתיים הנ"ל.

·       אפשר לאפות סופגניות במקום לטגן- מצורף מתכון לסופגניות אפויות (ניתן למרוח אותן במעט שמן עם מברשת).

·       בשנים האחרונות נמכרות מיני סופגניות. מי מכם שמחליט לאכול אחת, רצוי שיבחר בסופגנייה קטנה. לא מומלץ לקחת שתיים קטנות במקום אחת גדולה כי מירב הקלוריות מגיעות מהשמן ובשתיים קטנות יש כמות כפולה של שמן לעומת אחת גדולה.

·       המילויים והציפויים השונים שנוספו לסופגניות בשנים האחרונות מפתים לטעימה. כדאי לא להביא הביתה סוגי מילויים שונים כי אז עולה הפיתוי לטעום מכמה סוגים.

·       סופגניות מקמח מלא נותנות תחושה של אכילה בריאה. הסיבה לכך שסופגנייה איננה נמנית עם מזונות מומלצים היא פחות הקמח הלבן ויותר כמות השמן והקלוריות שבה, לפיכך לא מומלץ לקנות סופגניות מקמח מלא ובכך לתת לעצמנו לגיטימציה לאכול מהן.

·       להירשם (דווקא עכשיו!) לחוג ריקוד, חדר כושר או חוג התעמלות אחר- ה"התחברות" לגוף דרך הפעלתו, מונעת מאיתנו מלהתעלל בו ע"י אכילת מאכלים עתירי שומן.

·       מי שאינו מצליח לעשות שינויים בהרגלי האכילה באופן עצמאי, כדאי שיתחיל את השינויים במסגרת כלשהי- קבוצות תמיכה, דיאטנית אישית וכד'- הקילוגרמים אינם נושרים ללא הפחתת צריכת הקלוריות והגדלת הפעילות לשם הוצאתם...

  מתכון לסופגניות אפויות:   

המתכון מתאים ל - 10 מנות, כל מנה 145 קלוריות למנה  (כרבע מהכמות בסופגנייה רגילה...)


החומרים:

20 גרם שמרים טריים או 2 כפיות "שמרית"

3 כוסות קמח

3 כפות סוכר

1/3 כוס שמן קנולה

1 ביצה

½ כפית מלח

מעט אגוז מוסקט טחון

1 כוס מים פושרים

½ כוס חלב 1% שומן

10 כפיות ריבה דיאטטית (אפשר גם ממרח תמרים)

 

אופן ההכנה:

·       מחממים תנור ל – 210 מעלות.

·       ממיסים בקערה את השמרים במעט מן המים והסוכר, ומניחים לתסוס כ – 10 דקות.

·       מוסיפים לתערובת השמרים 2 כוסות קמח וטורפים היטב במשך כ – 5 דקות.

·       מכסים את הקערה בנייר נדבק ונותנים לתערובת לתפוח במקום חמים כשעתיים.

·       מוסיפים לתוך הבצק את השמן, הביצה, המלח ויתרת הקמח ליצירת בצק רך, ומניחים לתפוח כשעה נוספת.

·       מרדדים את הבצק ויוצרים עיגולים. מניחים אותם על תבנית אפייה משומנת, ואופים כ – 20 דקות בחום בינוני (180 מעלות).

·       כשהסופגניות מתקררות ניתן להחדיר לתוכן את הריבה בעזרת מזרק או כפית.

 

 

בתיאבון!

 


להוסיף תגובה
שם
דואר אלקטרוני
נושא
תוכן

כל תמונה היא סיפור 

*לכניסה לגלריות לחצו כאן

 

 

עוד באו-מאמא

 

ידיים, משפחה, ניוזלטר או-מאמא

ניוזלטר שבועי

אחת לשבוע מקבלים חברי מועדון O-mama ישירות לתיבת המייל שלהם, ניוז לטר הכולל מגוון תכנים בנושא משפחה והורות.

*ההרשמה חינם.

לכניסה לחצו כאן 

 

הרשמה לניוזלטר או-מאמא

שם פרטי
משפחה
דוא"ל
Powered by Artvision | Truppo Websites